A minimális rendelési összeg: 10 000.-Ft

Üzletszabályzat

 

Általános Szerződési, Felhasználási feltételek és Adatkezelési Nyilatkozat

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll!

 

Üzemeltetői és adatkezelői adatok

  • Cégnév: Neximpex Kft.
  • Székhely: 5600 Békéscsaba, Damjanich u. 1.
  • Adószám: 13897808-1-04
  • Cégjegyzék szám: 04-09-007360
  • Kibocsátó cégbíróság: Békés Megyei Cégbíróság
  • Szerződés nyelve: Magyar
  • Elektronikus Ügyfélszolgálat: info"kukac"samuraishop.hu
  • Telefonos Ügyfélszolgálat: +36 30 9305 700 (hétköznap 10 – 16 óra között hívható)

 

A webáruház termékei harcművészek számára készített kézműves termékek és ezek tartozékai. Ezek egy része a Magyar Köztársaság területén közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, ezért a Vásárló a jelen feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy ezen eszközök hivatásszerű felhasználásával vagy forgalmazásával foglakozik, és amennyiben magánszemélyként használja a webshopot, úgy elmúlt 18 éves.

A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A termékekre és a szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség és egyéb rejtett költség nem kerül felszámításra!

 

A honlapon és azon keresztül elérhető információk összeállításakor ésszerű gondossággal és hozzáértéssel járunk el. Ennek ellenére kerülhet sor elírásra, ezeket az észrevételük után a lehető leghamarabb javítjuk, de ezekért felelősséget nem áll módunkban vállalni!

 A webáruház általános bemutatása

A webáruházban történő vásárlással adásvételi szerződés jön létre az Eladó és a Vevő között.
A webáruházban történő vásárlás feltétele, hogy a Vevő magára nézve kötelezően elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltételeket, amelyről a megrendelés menete folyamán jognyilatkozatot tesz.
A webáruházban történő vásárlás esetén a jelen Általános Szerződési Feltételekben leírtak szerint a megrendeléssel a Vevő vételi ajánlatot tesz, amelynek visszaigazolásával jön létre az adásvételi szerződés az Eladó és a Vevő között. A létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, az elektronikus úton megtett jognyilatkozattal jön létre.
A szerződéskötés nyelve magyar.
A szerződés a magyar jog hatálya alá tartozik.

Rendelés menete

  • A megvásárolni kívánt terméket/termékeket helyezze a kosárba a KOSÁRBA! gomb megnyomásával
  • Kosár menü PÉNZTÁR gombjával, ellenőrizheti, változtathatja tervezett rendelését
  • Adatok és szállítási/fizetési mód kiválasztása.
  • Megrendeléséről e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap.
  • Amennyiben a csomag elhagyja a telephelyünket, úgy ismételten értesítjük Önt e-mailben.

Amennyiben a visszaigazolás hibás adatokat tartalmaz, azt a vásárlónak 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra. Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, úgy értesítést küldünk a termék várható szállítási időpontjáról.

Egyéb módon - e-mail, telefon, fax stb. - nem áll módunkban rendelést felvenni.

 

Vásárlási feltételek

A SamuraiShop.hu webáruházban csak olyan jogi személy , vagy a 18. életévét betöltött magánszemély személy vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot. A termékeket mindenki KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE vásárolhatja, használhatja. A termékek minimális megrendelési összege 10 000.-Ft.

 

Választható regisztráció

A vásárlás során Önnek lehetősége van regisztrálnia magát. Ennek előnyeiről:

  • Kényelmes: a legközelebbi vásáskor nem kell újra megadni adatait
  • Értesítjük akciókról: a regisztráció során megadott email-el feliratkozik hírlevelünkre, amelyben az új termékeinkről, akcióinkról hírlevélben értesítjük havonta maximum 3 alkalommal. A Hírlevélről a levéltest alján található linkkel bármikor le tud iratkozni.
  • Részt vehet játékainkon.

 

Szállítási költség belföldi szállítás esetén:

Tájékoztató jellegű adatok,  a megrendelés szállítási költsége a megrendelés véglegesítése előtt ellenőrizhető a Pénztárban.

  • 0-1kg közötti csomagsúly esetén utánvétel fizetve 1800.-Ft
  • 0-1kg közötti csomagsúly esetén átutalással fizetve 1200.-Ft
  • 1-2kg közötti csomagsúly esetén utánvétel fizetve 2000.-Ft
  • 1-2kg közötti csomagsúly esetén átutalással fizetve 1400.-Ft
  • 2-3kg közötti csomagsúly esetén utánvétel fizetve 3000.-Ft
  • 2-3kg közötti csomagsúly esetén  átutalással fizetve 2400.-Ft
  • 3-5kg közötti csomagsúly esetén utánvétel fizetve 3400.-Ft
  • 3-5kg közötti csomagsúly esetén átutalással fizetve 2800.-Ft
  • 5kg feletti csomagsúly esetén utánvétel fizetve 3600.-Ft
  • 5kg feletti csomagsúly esetén átutalással fizetve 3000.-Ft

Az utánvétellel történő fizetés díja 600.-Ft (lásd fenti felsorolás). 

Paypal-on keresztüli fizetés díja: 3,4%

 

Fizetési módok

Utánvéttel:

Ebben az esetben Ön a kézbesítőnek fizeti ki a megrendelés összeget az áru átvételekor. Ezt a szolgáltatást kizárólag Magyarország területén tudjuk biztosítani.

Előre utalással:

Banki utalással történik a kifizetés. Megrendelése alapján e-mail-ben a rendelését áttekintjük, hogy minden termékből legyen raktáron, kifizetés után azonnal tudjuk Önnek szállítani. Ezt követően elküldjük Önnek előszámlája másolatát. Ön a megrendelt termék összegét átutalja bankszámlánkra, ennek bankszámlánkra történő beérkezése követően postázzuk termékét, és az eredeti számlát. Az utalás közleményében kérjük adja meg az előszámla sorszámát, más szöveget ne. Az átutalás teljesítésére 8 naptári nap áll rendelkezésre. Ha ezt követően sem érkezik meg a számlánkra az összeg, akkor töröljük a rendszerünkből a megrendelését.

Paypal számlán keresztül:

A fizetés az Ön Paypal számláján keresztül történik. Megrendelése alapján e-mail-ben a rendelését áttekintjük, hogy minden termékből legyen raktáron, kifizetés után azonnal tudjuk Önnek szállítani. Ezt követően elküldjük Önnek előszámlája másolatát és a Paypal fizetéshez szükséges információt. Az összeg Paypal számlánkra történőbeérkezése követően postázzuk termékét, és az eredeti számlát. Az utalás közleményében kérjük adja meg az előszámla sorszámát, más szöveget ne.

Fizetés pénzneme:

Utánvétel: Forint

Előre utalás: Magyarországra történő szállítás esetén forint. Más országba történő szállítás esetén Euro.

 

 

Házhoz szállítás, információk

A szállítási határidő 3-5 munkanap. Sürgős megrendelés jelzése esetén a teljesítés - terméktől függően - 1-2 munkanapra rövidülhet, de erről kérjük egyeztessen velünk a megrendelés leadása előtt.

Webáruházunk megrendeléseit a szerződött csomagszállító teljesíti (DPD, MPL -Magyar Posta Logisztika). A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A futár egyszeri kézbesítést kísérel meg, de a csomag 3 munkanapig még legközelebbi telehelyükön átvehető. Az át nem vett csomagok szállítási költségét (oda-vissza) a megrendelőre terheljük!

 

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

 

Elállás joga

A 45/2014. (II. 26.)  Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.


A Vásárló a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:

  • A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 14 nap elteltéig.
  • Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 14 nap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított 12 hónap elteltéig
  • Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi
  • A Neximpex Kft. a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríti
  • A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli
  • A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését

*

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:

  • Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
  • Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
  • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó
  • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
  • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
  • szerencsejáték-szerződés esetében
  • élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre
  • az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja

A törvény további részletei megtekintése itt. (hivatkozás a törvény teljes terjedelmére)

Az olyan terméket, amelyre a vásárláskor egyedi igények szerinti átalakítást rendeltek meg, a fogyasztó személyéhez kötöttnek tekintjük.

 

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott, tértivevényes küldeményként adja fel jelzését.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt). A termék visszaérkezését követő 14 napon belül a Neximpex Kft. a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!) Sikeresen lezárult vásárlásnak azt tekintjük, amely alkalmával a Vevő a teljes vételárat kifizette és jogszabály szerinti időszakban nem élt az elállási jogával.

 

Jótállás és szavatosság

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári Törvénykönyv, a 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet (egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról), valamint a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet (a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről) szabályai az irányadóak.

A weboldalon feltüntetett adatok, információk tájékoztató jellegűek. Esetleges tévedések, elírások fennálhatnak, azokat a weboldal üzemeltetőjének tudomására jutása után javítja. A weboldal működésével kapcsolatos hibák elhárítását a Neximpex Kft. haladéktalanul elvégzi, azonban az ebből adódó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

Adatkezelés

A webáruház használata során a Neximpex Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a Neximpex Kft. alvállalkozója. (Pl: a futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a Neximpex Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Neximpex Kft. mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Neximpex Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető az Ügyfélszolgálati elérhetőségek valamelyikén.
Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban.

 

Az adatkezelés jogalapja, célja, módja és időtartama

Az adatkezelésre a www.samuraishop.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Weboldal) található internetes tartalmak felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A hozzájárulást Felhasználó az egyes adatkezelések tekintetében a Weboldal használatával, a regisztrációval, illetve a kérdéses adatok önkéntes megadásával adja meg.

Az adatkezelés célja a Weboldalon elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása. A Szolgáltató az Érintett által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése, házhoz szállítása, számlázás lehetővé tétele, ha a felhasználó feliratkozott hírlevélre, akkor hírlevél küldés és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja.

Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a felhasználók jogainak védelme.

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat a fent leírt céloktól eltérő célokra nem használja illetve használhatja fel. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel - a felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges kizárólag.

Adatkezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció Felhasználó általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) rögzített esetben és módon kerülhet sor.

A naplózott adatokat a rendszer – az utolsó látogatás dátumának kivételével, amelyet automatikusan felülír – a naplózás időpontjától számított 6 hónapig tárolja.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Weboldalon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

 

Alkalmazott sütik:

Követés és analitikai, webhelyen keresztüli követés valamint felhasználói azonosító a bejelentkezéshez

A kezelt személyes adatok:

felhasználónév,saját e-mail cím, jelszó, számlázási cím (számlázási név, utcanév, házszám, település, irányítószám),szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám), telefonszám

 

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat az ÁSZF-ben meghatározott módon. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

A Felhasználó az Infotv.,valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C) fordulhat az adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg vagy a Weboldal használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése (webáruház, számlázó és könyvelő programok) , a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

Adatfeldogozók:

Ötvös Ötös Kft 5600 Békéscsaba, Arany J. u. 33/2.

Magyar Posta Logisztika (MPL) - Magyar Posta Zrt. X. ker., Üllői út 114-116.

DPD Hungária  Kft. 1158 Budapest, Késmárk u. 14. B.


A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.)  Korm. rendelet , és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. , 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók.

 


A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a SamuraiShop.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.